Propozycja na szybką, lekką kolację lub po prostu przekąskę. Dla odmiany (po hurtowych ilościach ciasteczek) słono i zdrowo:
Sałatka z brokułów z sosem czosnkowym i fetą.
Danie banalne i ekspresowe, ale zaskakująco dobre. Brokuł sam w sobie jest delikatny więc połączenie go ze słoną fetą i wyrazistym sosem jest idealne.
Wykonanie i potrzebne składniki?
- brokuł
- ser feta
sos:
- 3 łyżki śmietany/ jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- duży ząbek czosnku
Mieszamy składniki sosu (majonez jest dla lubiących typowy smak sosu czosnkowego- znanego z knajp) i po prostu polewamy nim ugotowane różyczki brokuła. Posypujemy pokruszoną fetą. Chyba nie trzeba było tego pisać :)
"Wykończyć" sałatkę można również prażonymi pestkami dyni i kiełkami.
Smacznego!
A to prezent, który dostałam z okazji naszych trzynastu miesięcy- pachnie mi teraz na biurku. Nie przepadam za typowymi czerwonymi różami, o czym mój luby dzielnie pamiętał. Ah! :3
Hmm, kwiatków jest 13, ale na zdjęciu parę się schowało |
Wspaniale, gratuluję i życzę kolejnych 13 i kolejnych 13 miesięcy i kolejnych i...
OdpowiedzUsuń